ironclub

Nuorten kurssi

IronClub järjestää toiminnallisesta harjoittelusta kiinnostuneille 14-18 vuotiaille nuorille tunteja, joiden tarkoituksena on opastaa turvalliseen ja monipuoliseen toiminnalliseen harjoitteluun.

Nuorten kurssin sisältö

Tavoitteena on pyrkiä antamaan valmiudet kehittää nuorten fyysisiä ominaisuuksia, kuten hapenottokykyä, lihaskestävyyttä, voiman eri lajeja, liikkuvuutta, nopeutta, ketteryyttä, koordinaatiota sekä tasapainoa.

Kurssin aikataulu

9.1-29.5.2023
(ei viikko 8)

yksi tai kaksi kertaa viikossa:

Hinta 1x vkossa 170e* 18x

Hinta 2x vkossa 270e *36x

Ma klo 19.00-20.00 14-18v

Ke klo 17.00 – 18.00 10-18v 

Mukaan nuorten kurssille voi liittyä kesken kauden.

Coach Jarno Lemmetyinen

Paikka: ironClub, vehkaCenter 2 krs. Vehkakuja 1 Hyvinkää
Ilmoittautuminen:  info@vehkacenter.com

Kurssin hinta

Kurssien hinnat löytyvät keskitetysti hinnaston alta.

Puku- ja suihkutilat

ironClub sijaitsee vehkaCenterin toisessa kerroksessa osoitteessa Vehkakuja 1, Hyvinkää. Pääovien tuulieteisestä lähtee rappuset toiseen kerrokseen ironClubin tiloihin. Heti rappusten yläpäästä löytyvät naulakot, puku- ja suihkutilat. Saunatilat löytyvät tarvittaessa alakerrasta vehkaCenterin puku- ja suihkutiloista. Sieltä löytyy myös lukittavia kaappeja, mikäli niille tarvetta. Virvokkeita ja pientä syötävää löytyy vehkaCenterin infopisteen kahviosta.

Sopiva varustus

Vaatetukseksi harjoitteluun sopii esim. shortsit tai verkkarit ja tekninen t-paita. Jalkineiksi sopii tukevat ja joustavat treenikengät, lenkkarit tai sisäpelikengät. Mukaan treeneihin kannattaa ottaa myös pieni hikipyyhe ja juomapullo.

Yleistä kursseista

Järjestämme erilaisia kursseja eri ikä- ja tasoryhmille. Kursseilla opit tekemään liikesarjoja tehokkaasti ja turvallisesti. Alkeiskurssin lisäksi järjestämme kursseja mm. lapsille, nuorille, seniori-ikäisille. Voimme myös järjestää räätälöityjä kursseja pienryhmille. Lisätietoa kursseista löydät näiltä sivuilta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Mitä on toiminnallinen harjoittelu?

Toiminnallinen harjoittelu lisää lihaskuntoharjoittelun haastavuutta, tehoa ja kalorinkulutusta. Ns. normaalin kuntosaliharjoituslaitteiden liikeradat ovat osittain rajoitettuja, minkä vuoksi tasapainon, koordinaation ja kehonhallinnan harjoittaminen jää vähemmälle. Toiminnallisessa harjoittelussa tavoitteena on korjata näitä aukkoja. Tässä harjoittelumuodossa pyritään aikaansaamaan samoja liikesuorituksia ja –malleja, joita myös arkielämässä, työssä tai erilaisissa urheilulajeissa tehdään.

Tavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia, kuten hapenottokykyä, lihaskestävyyttä, voiman eri lajeja, liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota sekä tasapainoa.

Kenelle harjoittelumuoto sopii?

Toiminnallinen harjoittelu sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille perusterveille ihmisille. Harjoitusten haastavuus voidaan säätää sopivaksi tavalliselle kuntoilijoille, ikääntyville tai jopa huippu-urheilijoille. Toiminnallisessa harjoittelussa pyritään monipuoliseen lihasten harjoittamiseen vaihtelevilla painoilla tai oman kehon painolla, omien tavoitteiden mukaan. Samoin harjoitetaan intensiivisten ja lyhyiden harjoitusten yhdistelmiä, kuten soutua, juoksua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, kahvakuulaliikkeitä, naruhyppelyä ym.