ironclub

Toiminnallinen harjoittelu

Toiminnallisessa harjoittelussa pyritään monipuoliseen lihasten harjoittamiseen vaihtelevilla painoilla tai oman kehon painolla, omien tavoitteiden mukaan. Harjoittelu kehittää tasapainoa, koordinaatiota ja kehonhallintaa normaalia kuntosaliharjoittelua enemmän. 

Itsenäinen harjoittelu salilla

Toiminnallisen harjoittelun salille ironClubille pääsee avainkortilla joka päivä klo 5:00-22:00. ironClub sali sijaitsee vehkaCenterin (Vehkakuja 1, Hyvinkää) yläkerrassa, alakerroksessa sijaitsee painonnostotila. Toivomme, että sinulle on riittävä kokemus harjoittelusta ja teet liikkeet turvallisesti. Ohjaajiltamme saat tarvittaessa apua turvalliseen, tehokkaaseen harjoitteluun ja harjoitteluohjelman tekoon.

Ohjatut tunnit

Ohjatuille tunneille osallistuminen antaa uutta potkua harjoitteluun. Säännöllinen harjoittelurytmi ja -ohjelma tuo tuloksia. Ohjatuilla tunneilla jokainen harjoittelee oman tason mukaan, muiden kannustaessa. Ohjaamme katsovat, että liikkeet tehdään tehokkaasti ja turvallisesti.

Ilmoittautuminen

Ohjatut tunnit löytyvät viikkokalenteristamme. Ilmoittautuminen ironClub tunneille tapahtuu vehkacenterin varausjärjestelmän kautta tai puhelimitse 019 434 697 aukioloaikoina.

Pukuhuoneet ja suihkutila

ironClub sijaitsee vehkaCenterin toisessa kerroksessa osoitteessa Vehkakuja 1, Hyvinkää. Pääovien tuulieteisestä lähtee rappuset toiseen kerrokseen ironClubin tiloihin. Heti rappusten yläpäästä löytyvät naulakot, puku- ja suihkutilat. Saunatilat löytyvät tarvittaessa alakerrasta vehkaCenterin puku- ja suihkutiloista. Sieltä löytyy myös lukittavia kaappeja, mikäli niille tarvetta. Virvokkeita ja pientä syötävää löytyy vehkaCenterin infopisteen kahviosta.

Sopiva varustus

Vaatetukseksi harjoitteluun sopii esim. shortsit tai verkkarit ja tekninen t-paita. Jalkineiksi sopii tukevat ja joustavat treenikengät, lenkkarit tai sisäpelikengät. Mukaan treeneihin kannattaa ottaa myös pieni hikipyyhe ja juomapullo.

Kurssit

Järjestämme erilaisia kursseja eri ikä- ja tasoryhmille. Kursseilla opit tekemään liikesarjoja tehokkaasti ja turvallisesti. Alkeiskurssin lisäksi järjestämme kursseja mm. lapsille, nuorille, seniori-ikäisille. Voimme myös järjestää räätälöityjä kursseja pienryhmille. Lisätietoa kursseista löydät näiltä sivuilta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Mitä on toiminnallinen harjoittelu?

Toiminnallinen harjoittelu lisää lihaskuntoharjoittelun haastavuutta, tehoa ja kalorinkulutusta. Ns. normaalin kuntosaliharjoituslaitteiden liikeradat ovat osittain rajoitettuja, minkä vuoksi tasapainon, koordinaation ja kehonhallinnan harjoittaminen jää vähemmälle. Toiminnallisessa harjoittelussa tavoitteena on korjata näitä aukkoja. Tässä harjoittelumuodossa pyritään aikaansaamaan samoja liikesuorituksia ja –malleja, joita myös arkielämässä, työssä tai erilaisissa urheilulajeissa tehdään.

Tavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia, kuten hapenottokykyä, lihaskestävyyttä, voiman eri lajeja, liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota sekä tasapainoa.

Kenelle harjoittelumuoto sopii?

Toiminnallinen harjoittelu sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille perusterveille ihmisille. Harjoitusten haastavuus voidaan säätää sopivaksi tavalliselle kuntoilijoille, ikääntyville tai jopa huippu-urheilijoille. Toiminnallisessa harjoittelussa pyritään monipuoliseen lihasten harjoittamiseen vaihtelevilla painoilla tai oman kehon painolla, omien tavoitteiden mukaan. Samoin harjoitetaan intensiivisten ja lyhyiden harjoitusten yhdistelmiä, kuten soutua, juoksua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, kahvakuulaliikkeitä, naruhyppelyä ym.