ironclub

Nuorten kurssit

Toiminnallisen harjoittelun kurssit 10-13 vuotiaille ma 17-18.00 ja tai ke 17-18.00

14-17 -vuotiaille ma 19-20.00 ja tai ke 17-18.00

Nuorten kurssin sisältö

Toiminnallisen harjoittelun tunti nuorille. Kehitetään motorisia taitoja ja kehon
hallintaa. Tukee erinomaisesti muita urheilulajeja ja liikkumista
ylipäätään. Tule kokeilemaan, mukaan voi tulla myös kesken kauden!

Kurssin aikataulu

14.8-20.12.2023 ei vkolla 42
Maanantaisin klo 17-18.00 10-13v

Maanantaisin klo 19-20.00 14-17v.

Keskiviikkoisin 17-18.00 10-17v kaikille avoin tunti
Yhteensä 17 kertaa hinta 170e 1x vkossa, 2x vkossa 280e

Paikka: ironClub, vehkaCenter 2 krs. Vehkakuja 1 Hyvinkää
Ilmoittautuminen: info@vehkacenter.com

Kurssin hinta

Kurssien hinnat löytyvät keskitetysti hinnaston alta.

Puku- ja suihkutilat

ironClub sijaitsee vehkaCenterin toisessa kerroksessa osoitteessa Vehkakuja 1, Hyvinkää. Pääovien tuulieteisestä lähtee rappuset toiseen kerrokseen ironClubin tiloihin. Heti rappusten yläpäästä löytyvät naulakot, puku- ja suihkutilat. Saunatilat löytyvät tarvittaessa alakerrasta vehkaCenterin puku- ja suihkutiloista. Sieltä löytyy myös lukittavia kaappeja, mikäli niille tarvetta. Virvokkeita ja pientä syötävää löytyy vehkaCenterin infopisteen kahviosta.

Sopiva varustus

Vaatetukseksi harjoitteluun sopii esim. shortsit tai verkkarit ja tekninen t-paita. Jalkineiksi sopii tukevat ja joustavat treenikengät, lenkkarit tai sisäpelikengät. Mukaan treeneihin kannattaa ottaa myös pieni hikipyyhe ja juomapullo.

Yleistä kursseista

Järjestämme erilaisia kursseja eri ikä- ja tasoryhmille. Kursseilla opit tekemään liikesarjoja tehokkaasti ja turvallisesti. Alkeiskurssin lisäksi järjestämme kursseja mm. lapsille, nuorille, seniori-ikäisille. Voimme myös järjestää räätälöityjä kursseja pienryhmille. Lisätietoa kursseista löydät näiltä sivuilta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Mitä on toiminnallinen harjoittelu?

Toiminnallinen harjoittelu lisää lihaskuntoharjoittelun haastavuutta, tehoa ja kalorinkulutusta. Ns. normaalin kuntosaliharjoituslaitteiden liikeradat ovat osittain rajoitettuja, minkä vuoksi tasapainon, koordinaation ja kehonhallinnan harjoittaminen jää vähemmälle. Toiminnallisessa harjoittelussa tavoitteena on korjata näitä aukkoja. Tässä harjoittelumuodossa pyritään aikaansaamaan samoja liikesuorituksia ja –malleja, joita myös arkielämässä, työssä tai erilaisissa urheilulajeissa tehdään.

Tavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia, kuten hapenottokykyä, lihaskestävyyttä, voiman eri lajeja, liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota sekä tasapainoa.

Kenelle harjoittelumuoto sopii?

Toiminnallinen harjoittelu sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille perusterveille ihmisille. Harjoitusten haastavuus voidaan säätää sopivaksi tavalliselle kuntoilijoille, ikääntyville tai jopa huippu-urheilijoille. Toiminnallisessa harjoittelussa pyritään monipuoliseen lihasten harjoittamiseen vaihtelevilla painoilla tai oman kehon painolla, omien tavoitteiden mukaan. Samoin harjoitetaan intensiivisten ja lyhyiden harjoitusten yhdistelmiä, kuten soutua, juoksua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, kahvakuulaliikkeitä, naruhyppelyä ym.